Tapaskväll

Igår firade vi in helgen med tapas! Jag gillar mat. Jag gillar när det är massa mat. Tapas är sjukt massa mat, olika grejer man bara kan vältra sig i. Gott. En vanlig fråga jag får som vegetarian är "men alltså VAAAD ÄTER DU?!" Det är inte så komplicerat egentligen. Jag äter samma som alla andra, men tar bort köttet. Lägger till nåt annat. Lätt som plätten. Så om du är en köttätare och känner för att göra miljön, djuren, dig själv och världen en tjänst och ha en köttfri middag (eller om du är veggis) så har du här en go tapas-meny att kopiera eller inspireras av.

Rostad småpotatis i ugn med gräslök och honung
http://www.tasteline.com/Recept/Rostad_smapotatis_i_ugn_med_graslok_och_honung
Oliver
Halloumi
Aioli 
Antingen köpa färdig eller laga egen, som den här - http://www.ica.se/recept/aioli-2359/
Quesadillas
Vi gjorde en simpel variant med ost, tomat och scharlottenlök
Vitlöksbröd
Vi köpte ett gött bröd och kleta på den här blandingen, minus persiljan
http://www.ica.se/recept/vitloksbrod-341844/
Vitlökschampinjoner
Lite för mycket balsamicosmak för min del, men det finns massa recept på olika champinjoner som steks eller görs i ugn. Vi följde detta (för övrigt sjukt bra veggoblogg)
http://www.javligtgott.se/tapaskvall-eller-sex-sma-ratter-ocksa-kallat/
Morötter
Bara för att det var gött med nåt som inte var supersalt eller smakade vitlök
Päron
Dessa kletade vi en mjukost på som jag köpte i Sverige, chevre med smak av honung. Går såklart ta en vanlig chevreost, eller nån anna go ost till

Dä va himla gött. Dagen till ära hade vi också nått ett år ihopa. Ungefär. Vi vet inte exakt. Inte så jävla noga.







 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0