Vegansk fish'n'chips

Idag var jag så himla lat på jobbet. Eller liksom, jag tog det väldigt lugnt. Steve är på semester så det är jag, Tom och hans dotter Hilde (typ 30-isch år) som är där denna veckan. Det är kul! Alltså, Steve i all ära, men visst är han en buttergubbe som går runt och muttrar och svär. "KUKEN!" skrek han förra veckan. Tom sa nej men Steve och nickade menande mot mig. "Äh" sa Steve "hon är svensk, hon förstår inte." Han alltså.

Det enda jag fick gjort idag var att resa ur en hylla och måla ett rör. For reals. Alltså även om jag var seg så är jag förvånad över att jag inte gjorde mer. Ja, jag hjälpte till att hålla balansen på en stor glasruta som Tom körde in med trucken, men det tog ju 5 min. Jag får kompensera upp genom att vara hyperproduktiv imorgon.

Efter jobbet gick jag ännu en gång runt i Bergen på dilljakt. Den här gången behövde jag bara leta i 4 affärer.Den jag hittade fanns på Reindyrka, en typ eko-butik. Man fick en liten ask med typ 5-10 små dillkvistar för 40 kr. Så är det. Sen lagade jag och Robin nåt nytt och spännande, vegansk fish'n'chips! Vi var lite nervösa att det skulle börja brinna när vi friterade tofun med det fick bra. Jag tyckte det blev gott, Robin var inte så nöjd. Han gillade inte konsistensen på tofun, vilket är fullt förståeligt, den var ganska sladdrig. Själva tofun smakade inte heller så myckt, men paneringen vad god! Tydligen ska det gå att byta ut tofun mot halloumi, så vi provar det nästa gång. Sen borde vi kanske gjort egen remoulade istället för Mills "Ekte remoulade", men hallå, palla. Det är väl tillräckligt advanced som det är. Receptet kommer från den himla fantastiska sidan javligtgott.se. Nam.



Nu ska vi försöka sova. Igår natt sov båda två sketadåligt så vi tänkte lägga oss typ kl.18 idag. Nu är klockan 21.50, jag är rätt pigg och Robin ligger och tänker på tält. Så kan det gå.

Natta!
 
 

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Jag har läst att frysa tofun alternativ pressa den (under en kastrull full med vatten) i en halvtimme ska ordna konsistensen! ☺

2015-08-24 @ 23:53:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0