Tofu i grönkålssås!
Hittade ett recept som lät jättegott, på tofu i nån slags grönkålssås med potatismos. Gav mig iväg till Kinsarvik för att inhandla tofu och sånt kul. Har aldrig lagat nåt med grönkål förr, vet knappt vad det är, än mindre hur det ser ut. Gick runt och letade ett tag, funderade på att ta spenat istället. Kollade bland grönsakerna, och kastade sen en sista blick mot potatisarna där jag kollat tidigare... Och BAAHM så bara låg det en påse med ekologisk grönkål där! Jag lovar att den inte var där innan! Det som som, ödet. Typ som när Tina hittade 400 spänn i snön. Nästan. Jag blev nog nästan gladare. Nu står jag här och improviserar lite, det var ganska mycket på en höft-isch det där receptet, inga mått eller djupgående beskrivningar. Steker todun just nu, börjar fundera på om den skulle stekts i olja istället för smör, kan inte såntdär. Jaja, det blir spännande att se, tror det kan bli gött!
Ok, glömde bort att posta inlägget mitt i maten där... Har kommit halvvägs i förtäringen och DAMN! Det är svingott! Jag blir nästan tårögd, för jag lyckas aldrig med min matlagning i vanliga fall. Detta är nog nåt av det bästa jag ätit och alla måste pröva det!
So, stekte alltså tofun i lite smör först. Jag hade en färdigmarinerad, basilika tror jag marinaden var. För de som bor i Norge finns den alltså att köpa på Kinsarvik, för er i Sverige finns det säkert, typ överallt. Stekte den ganska länge, sen la jag den i en bytta och la i lite grönkål, typ 4 ganska stora... blad, eller vad det är. Hackade, tillsammans med 3-4 vitlöksklyftor. Stekte det lite i smör först, sen hällde jag på ett paket havregrädde, salt och peppar. Hade även i några ostbitar som jag hittade i kylen. Detta fick puttra på ett tag och under tiden gjorde jag potatismos. Jag gör aldrig potatismos men jag är ändå sjukt bra på det. Inte så avancerat iof. Men jag är liksom a natural talent på det där. Ja, sen när kålen puttrat en stund la jag i tofun igen, den var i några minuter. Sen vart det liksom klart! Ät och dö, ungefär. För det är så gott. OMNOMNOM!
Ok, glömde bort att posta inlägget mitt i maten där... Har kommit halvvägs i förtäringen och DAMN! Det är svingott! Jag blir nästan tårögd, för jag lyckas aldrig med min matlagning i vanliga fall. Detta är nog nåt av det bästa jag ätit och alla måste pröva det!
So, stekte alltså tofun i lite smör först. Jag hade en färdigmarinerad, basilika tror jag marinaden var. För de som bor i Norge finns den alltså att köpa på Kinsarvik, för er i Sverige finns det säkert, typ överallt. Stekte den ganska länge, sen la jag den i en bytta och la i lite grönkål, typ 4 ganska stora... blad, eller vad det är. Hackade, tillsammans med 3-4 vitlöksklyftor. Stekte det lite i smör först, sen hällde jag på ett paket havregrädde, salt och peppar. Hade även i några ostbitar som jag hittade i kylen. Detta fick puttra på ett tag och under tiden gjorde jag potatismos. Jag gör aldrig potatismos men jag är ändå sjukt bra på det. Inte så avancerat iof. Men jag är liksom a natural talent på det där. Ja, sen när kålen puttrat en stund la jag i tofun igen, den var i några minuter. Sen vart det liksom klart! Ät och dö, ungefär. För det är så gott. OMNOMNOM!

Brutalt dålig photobooth-bild, har ingen kamera för tillfället. Anyways, så ser det ut, ungefär. ÄT DET, that's an order!
Kommentarer
Trackback