Café Kurtfrid
När man är hemma kan man passa på att exprimentera med mat och sånt (särskilt i Sverige, att exprimentera med mat i Norge är inte att tänka på). Så idag har jag exprimenterat ihop två grejer : skagenröra och hot mocca. Skagenröran var lätt som en plätt, och blev jättegod, särskilt i en nyvärmd baguette med lite avokado, sallad, gurka och ägg.
Moccan var lite knepigare. För det första kan jag knappt konsten att koka vanligt kaffe, det känns ju som en slags grund om man ska ge sig in i kaffens värld. Jag letade upp ett mocca-recept och slängde ihop det lite hipp som happ. Det blev väldigt lite mocca, och väldigt lite gott. Inte så bra. Jag letade upp ett nytt recept som funkade betydligt bättre, men jag är fortfarande inte helt nöjd. Nu vet jag iof inte hur en god mocca ska smaka, men jag hade velat ha lite mindre kakao- och lite mer kaffesmak. Jag får prova en annan gång, men då skulle jag vilja ha nåt annat än en termos att blanda den i också, det känns lite b. Okej, nu ska jag inte skylle ifrån mig på termosen, men jag skulle vilja ha nåt som ändå ger en bättre feeling. Att gå en baristakurs kanske skulle vara en bra start, men jag är nog tyvärr lite för lik mamma som går och köper en bok om akvarellmålning och börjar längst bak. Jag vill inte börja från början och lära mig småsaker, jag vill göra det svåraste och coolaste med en gång, och bra ska det bli också. En baristakurs kanske inte heller är rätt ställe att börja, en kurs i tålamodets ädla konst skulle nog sitta bättre. Fast nåt sånt har jag varken tid eller lust med.
Bild på min fina skagenröraskapelse kommer här, moccan för vänta tills jag lärt mig bättre.

Att dra i mig kaffedrinkar kl.22 på kvällen kanske inte är till min fördel, särskilt inte i kombination med sömnsvårigheter och det faktum att jag spenderat det senaste två dagarna sovandes i en bil. Å andra sidan har jag en del bilder att redigera, och tandläkarn väntar mig inte förrän 13.20 imorn, så jag har väl inte direkt någon brådska i säng.
Kommentarer
Trackback