Vit chokladmousse med hallon



200 g hallon, plus extra till servering
1 ½ dl mjölk
200 g vit choklad
1 tsk vaniljextrakt
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Choklad till dekoration

1
. Fördela hallonen jämnt mellan 4 små glas. Värm mjölk, vit choklad och vaniljextrakt i en liten kastrull på låg värme tills chokladen precis har smält. Rör om ofta.
2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i en liten skål tills det är mjukt. Ta gelatinet ur skålen och krama ur överflödigt vatten. Rör sedan ner gelatinet i chokladmjölken och rör tills det är löst. Häll i en ren skål och ställ åt sidan tills blandningen har svalnat och börjar tjockna. Vänd ner den vispade grädden i chokladblandningen och skeda sedan moussen över hallonen i glasen. Ställ i kylskåp i tre timmar eller över natten.
3. Dekorera med riven choklad och de extra hallonen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0